Top drie belangrijkste wielerkleding

Als wielrennen nu een hobby van je is, moet je wel goed voor de dag komen en gelukkig zijn daar genoeg opties voor. Zo kun je zelf wielerkleding ontwerpen om het echt helemaal eigen te maken. Onder de kleding van een wielrenner valt natuurlijk erg veel. Daarom lees je hier meer over de drie belangrijkste kledingstukken.

Wielertrui
De wielertrui is zeker een belangrijk kledingstuk. Het is ontworpen voor de beste prestaties en comfort tijdens het fietsen. Bijna altijd is het gemaakt van ademende en vochtafvoerende materialen. Dit helpt de trui om zweet van het lichaam af te voeren en zorgt voor verkoeling. Het heeft vaak een nauwsluitende pasvorm en kan korte mouwen hebben voor warm weer of juist lange mouwen voor koeler weer. De achterzakken bieden handige opbergruimte voor kleine voorwerpen zoals energierepen of een telefoon.

Wielerbroek
Als tweede heb je de wielerbroek en deze is speciaal ontworpen om comfort te bieden tijdens lange ritten. Een belangrijk kenmerk is de gevoerde zeem die schokken absorbeert en wrijving minimaliseert, waardoor zadelpijn wordt verminderd. Het heeft een vrij strakke pasvorm en dit voorkomt wapperen. Je zou dus kunnen zeggen dat hier zeer goed over nagedacht is. Sommige wielrenners dragen ook bretels om ervoor te zorgen dat de broek op zijn plaats blijft. Het is maar net wat je zelf fijn vindt, want je moet een manier hebben om het voor jou zo comfortabel mogelijk te houden.

Helm
Dan als laatste niet echt kleding, maar het valt er wel degelijk onder. De fietshelm die toch wel erg belangrijk is voor de veiligheid van wielrenners. Het beschermt het hoofd bij een val of ongeluk en vermindert het risico op vervolgens een ernstig hoofdletsel. Moderne helmen zijn licht van gewicht en ventileren ook heel goed. Ze zijn gestroomlijnd voor comfort en aerodynamica. Het dragen van zo een helm is vaak verplicht bij georganiseerde wielerevenementen en wordt sterk aangeraden tijdens elke fietsactiviteit. Het kan zijn dat je er even aan moet wennen als je normaal gesproken zonder rijd, maar uiteindelijk voel je hem helemaal niet meer zitten en kun jij lekker je gang gaan.

Het bericht Top drie belangrijkste wielerkleding verscheen eerst op Ride it!.